کاربرد کاشت لنز؛ دانستنی های مهم در مورد آرتیزان یا عمل کاشت لنز

لنزهای دائمی، لنزهایی هستند که با جراحی داخل کره چشم به‌صورت دائمی قرار می‌گیرند؛ عمل کاشت لنز برای بسیاری از افراد موفقیت‌آمیز صورت‌گرفته و آنها را از استفاده روزانه عینک یا لنزهای تماسی خلاص کرده است. اگر شما هم قصد بهبود وضعیت بینایی خود با روش عمل کاشت لنز را دارید بهتر است اطلاعات خود را در این زمینه بیشتر کنید. در ادامه درباره عمل آرتیزان اطلاعات بیشتری را به شما منتقل می‌کنیم. 

عمل کاشت لنز دائمی یا آرتیزان چیست؟

عمل کاشت لنز دائمی، جزء جراحی‌های پیشرفته محسوب می‌شود که در اتاق عمل صورت می‌گیرد؛ در این جراحی نیاز نیست که بیمار قبل و بعد از عمل بستری شود، تنها ممکن است بعد از جراحی، کمی احساس درد کند. چون در این نوع جراحی نیاز به بخیه بوده که امکان دارد درد بیشتری داشته باشد؛ اما بعد از بخیه‌ها کشیده و درد کاهش پیدا می‌کند.

به‌طورکلی باتوجه‌به تحقیقات انجام شده:

"عمل کاشت لنز یا آرتیزان، باتوجه‌به وضعیت فرد می‌تواند مناسب با غیرمناسب تشخیص داده شود؛ به‌عنوان مثال، این عمل برای افرادی با سن بالاتر از 45 سال بیشتر توصیه می‌شود. ازاین‌رو توصیه بر آن است که برای عمل کاشت لنز دائمی حتماً با یک جراح متخصص، مشورت شود."

لنزهای تماسی دائمی، نوعی لنز قابل کاشت به نام لنزهای داخل چشمی فاکیک (PIOLs) هستند که از پلاستیک شفاف و قابل انعطاف ساخته شده‌اند. رایج‌ترین نوع PIOL کاشته شده در انگلستان، لنز کولامر داخل چشمی Visian (ICL) است؛ که یک ایمپلنت نرم و انعطاف‌پذیر بوده که برای قرارگرفتن در پشت مردمک و جلوی عدسی چشم طراحی شده است.

عمل کاشت لنز، از محبوب‌ترین جراحی‌های چشمی است.
استفاده از لنز داخل چشمی در عمل کاشت لنز چگونه صورت می‌گیرد؟

ابتدا بی‌حسی موردنیاز به بیمار تزریق و سپس برشی در کنار قرنیه ایجاد می‌شود تا پزشک بتواند لنز را در داخل چشم قرار دهد. پزشک لنز انتخاب شده را در قسمت قدامی، جلوی عنبیه و عدسی اصلی بیمار قرار می‌دهد. در نهایت برش ایجاد شده به‌صورت ظریف و دقیق بخیه زده می‌شود که بخیه انجام شده بعد از مدتی کشیده خواهد شد.

لنزهای دائمی داخل چشم کاملاً متنوع هستند و برخی از آنها از کیفیت بیشتری برخوردارند. هرکدام از لنزها معایب و مزیت‌های خاص خود را دارند؛ اما بهترین لنزها قابلیت انعطاف‌پذیر و تاشو را دارند. مزیت این نوع لنزها آن است که به‌دلیل منعطف بودن، تا شده و بعد از قرارگرفتن در داخل چشم، باز می‌شود.

کاندیدهای مناسب برای عمل کاشت لنز

کاندیدهای مناسب برای انجام این عمل جراحی معمولاً 45 سال به بالا سن دارند و همچنین دارای ضخامت قرنیه کمی هستند. اغلب استفاده این نوع لنزها به افرادی توصیه می‌شود که شماره چشم‌شان بیشتر از محدوده قابل اصلاح با جراحی‌های لیزری قرنیه است. از طرفی این جراحی در افرادی که دارای دوربینی و نزدیک‌بینی بالاتری هستند بیشتر به کار می‌رود. 

اگر فردی دارای بیماری چشمی از قبیل خشکی چشم، آستیگمات نامنظم و... باشد کاندیدای مناسبی برای انجام این جراحی نیست. بهتر است برای اطمینان کامل از انجام عمل کاشت لنز با پزشک متخصص جراح صحبت و مشاوره‌ای باتوجه‌به وضعیت بیمار دریافت کرد.

انواع لنز دائمی

لنزهای دائمی، انواع مختلفی دارند که هرکدام نسبت به دیگری دارای مزیت‌ها و معایب یکسان است؛ بد نیست قبل از عمل آرتیزان با انواع لنزهای دائمی آشنا باشید و در انتخاب آن، هوشمندانه گام بردارید. برخی از لنزهای دائمی رایج شامل لنز IOL Monofocal، لنز IOL چند کانونه، لنز IOL تطبیقی، لنز  IOL هلالی می‌شود. 

لنزهای دائمی در جراحی کاشت لنز، انواع متفاوتی دارند.

مزایا و معایب کاشت لنز

هر عمل جراحی دارای مزایا و معایبی است که نسبت به وضعیت و موقعیت فرد مشخص می‌کند آیا این جراحی می‌تواند مفید و مؤثر واقع شود یا خیر.

 مزایای عمل کاشت لنز شامل موارد زیر است:

  • تغییر نکردن کیفیت قرنیه
  • بهبود کیفیت دید در مقایسه با عینک
  • قابل‌استفاده در قرنیه‌های نازک
  • در صورت تمایل قابل برگشت بودن عمل با انجام جراحی مجدد
  • قدرت اصلاح نزدیک‌بینی تا درجات بالا
  • عدم نیاز به تجهیزات پیچیده 
  • دارابودن از دقت بالاتر در اصلاح عیوب انکساری در شماره‌های بسیار بالا

از معایب کاشت لنز نیز می‌توان به عوارض جانبی این عمل اشاره کرد که برخی از آنها شامل در مرکز قرار نگرفتن لنز، احتمال ایجاد گلوکوم، دوره نقاهت طولانی، آسیب به اندوتلیوم قرنیه و ازدست‌رفتن شفافیت آن است. 

کاشت لنز به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

اولین سؤالی که در ذهن بیماران نقش می‌بندد آن است که کاشت لنز به چه کسانی پیشنهاد می‌شود. در وهله اول لازم است بدانید که کاشت لنز تنها در افراد بالای 18 سال صورت می‌گیرد و شماره چشم بیمار می‌بایست ثابت شده باشد. ثابت شدن شماره چشم به این معنا است که در طی دو سال حداکثر نیم شماره تغییر داشته باشد. 

هزینه کاشت لنز چقدر است؟

 پارامترهای مختلفی بر هزینه عمل کاشت لنز تاثیرگذار است؛ در واقع این پارامترها مشخص می‌کنند هزینه عمل چه مقدار است. قطعاً هزینه کاشت لنز برای بسیاری از بیماران اهمیت دارد اما باید به‌خاطر داشته باشید که هیچگاه کیفیت را فدای هزینه نکنید. چرا که عمل‌های چشم بسیار حساس هستند و انتخاب پزشک و کلینیک باتوجه‌به هزینه می‌تواند مشکلات و حتی خطرات زیادی را برای شما به دنبال داشته باشد. 

به‌منظور دریافت هزینه جراحی بهتر است به کلینیک موردنظر خود مراجعه و ریز هزینه‌های عمل را دریافت کنید. 

معاینه اولیه کاشت لنز

قبل از ثبت کردن جراحی عمل آرتیزان لازم است که جلسه‌ای را به عنوان جلسه معاینه اولیه و مشاوره گذارند. در این جلسه پزشک موقعیت و سلامت چشم‌های شما را بررسی و از اقدامات قبل از عمل اطمینان پیدا می‌کند. اگر از لنزهای تماسی طبی استفاده می‌کنید ممکن است پزشک استفاده از آن را برای مدتی منع کند؛ همچنین در این جلسه معاینه می‌توانید سؤالات خود را از قبیل نوع لنز انتخابی، نحوه کاشت لنز، حساسیت یا آلرژی مشکلات چشمی و... بپرسید. 

ازاین‌رو توصیه می‌شود که حتماً جلسه‌ای را به عنوان معاینه اولیه کاشت لنز بگذرانید تا موقعیت بهتری را برای انجام عمل فراهم کنید. 

عمل آرتیزان، نیاز به مشاوره و معاینه پیش از عمل دارد.
مراقبت‌ها و دستورالعمل‌های قبل از کاشت لنز

رعایت مراقبت‌های قبل از عمل کاشت لنز دائمی کمک می‌کند عملی بهتر را برای خود تدارک ببینید. یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های قبل از عمل آن است که به گفته پزشک‌های خود توجه و تمام باید و نبایدهای گفته شده را رعایت کنید. معمولاً پزشکان دستور می‌دهند که قبل از عمل از لنزهای تماسی استفاده نکنید اگر این مورد جزء مراقبت‌های قبل از عمل برای پزشک شما است می‌بایست به آن توجه کنید. 

اگر از دارو و قطره خاصی استفاده می‌کنید، حتماً آن را با پزشک خود در میان بگذارید؛ چرا که برخی از داروها دارای عوارضی هستند که می‌توانند بر روی عمل شما تأثیر منفی بگذارند. همچنین در روز قبل از عمل حمام کنید و به‌صورت آماده و باروحیه بالا به سمت جراحی پیش بروید. 

مراقبت‌های بعد از عمل کاشت لنز

مراقبت‌های بعد از عمل کاشت لنز کمک می‌کند دوره نقاهت کوتاه‌تری داشته باشید و نتیجه عمل را با موفقیت بیشتری رقم بزنید. اولین مورد آن است که بعد از عمل، همراهی را به همراه داشته باشید که وی رانندگی کند؛ خودتان به هیچ عنوان بعد از جراحی نباید تا مدتی رانندگی کنید. 

همچنین انجام مواردی از جمله پوشاندن چشم، دور بودن از نور خورشید، استفاده از داروهای تجویز شده، خودداری از شناکردن و ورزش‌های سنگین، دور بودن از فضای آلوده و همچنین پوشاندن چشم برای محافظت بیشتر را رعایت کنید. 

عوارض و خطرات کاشت لنز دائمی

عمل آرتیزان، همانند هر عمل دیگر دارای عوارض و آسیب‌هایی است که با انجام برخی از مراقبت‌ها می‌توان از بسیاری از آنها جلوگیری کرد. اما برخی دیگر به‌گونه‌ای هستند که تحت هر شرایطی وجود دارند چرا که جز ماهیت‌های این عمل محسوب می‌شوند. دوره نقاهت طولانی، در مرکز قرار نگرفتن لنز، احتمال عفونت، از دست دادن بینایی یا خونریزی از خطرات ناشی از این عمل هستند. 

البته احتمال به‌وجود آمدن خطرات تنها در صورتی ممکن است که پزشک نامعتبر و بدون تجربه را انتخاب کنید. در صورتی که تمامی اقدامات و قدم‌های جراحی شما به‌درستی برداشته شود احتمال به وجود آمدن خطرات و عوارض بسیار پایین و ناچیز است. 

عمل آرتیزان همانند عمل‌های دیگر، عوارض و خطراتی دارد.
چه کسانی نمی‌توانند عمل کاشت لنز داشته باشند؟

قطعاً همه افراد واجد شرایط این عمل جراحی نیستند؛ در قدم اول توصیه می‌کنیم به پزشک متخصص مراجعه کنید و اجازه دهید وی مشخص کند آیا شما مناسب این عمل هستید یا خیر. درصورتی‌که سن شما کمتر از 18 سال است و یا شماره چشم ثابتی را در 2 سال گذشته نداشته‌اید به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانید از این عمل به‌منظور بهبود بینایی خود استفاده کنید. 

البته برخی از افراد که دارای بیماری‌های خاص هستند و انجام این عمل ممکن است به آنها آسیب برساند، نمی‌توانند با این روش درمان شوند.

انواع لنز داخل چشمی برای اصلاح ضعف شدید چشم

با ظهور لنزهای داخلی چشم بسیاری از مشکلات از بین رفت و انقلابی جدید در حوزه درمان چشم به وجود آمد. افرادی که دارای شماره چشم بالا هستند انجام عمل prk و لیزیک نمی‌تواند برای آنها کاربردی باشد؛ ازاین‌رو قراردادن لنز داخل چشم بهترین انتخاب برای این دسته از افراد است. این نوع از لنزها کار لنز تماسی را انجام می‌دهند تنها با این تفاوت که نیاز به برداشتن و تمیزکردن، نگهداری و... را نخواهند داشت.

عمل کاشت لنز دائمی، بسیاری از مشکلات و بیماری‌های چشمی را برطرف می‌کند.
عمل لنز داخل چشمی همزمان با عمل آب مروارید

لنز داخلی چشمی وسیله‌ای است که در زمان عمل آب مروارید می‌تواند جایگزین لنز طبیعی چشم شود؛ این روش با پیشرفت تکنولوژی به وجود آمده است و بسیار هم موفق عمل کرده. درگذشته اگر فردی به آب مروارید دچار می‌شد بعد از عمل به‌منظور عیوب انکساری می‌بایست از عینک‌های ته استکانی استفاده می‌کرد اما امروزه لنزهای داخلی چشم، کار را تا حد زیادی راحت کرده‌اند که می‌توان در هنگام عمل آب مروارید از آن‌ها استفاده کرد.

لنزهای دائمی برای درمان دوربینی و نزدیک‌بینی

درگذشته به دلیل امکانات کم، راه‌های درمان با امروزه تفاوت زیادی داشته است؛ به‌طور مثال اگر فردی دچار عیوب انکساری چشم می‌شد می‌بایست با استفاده از عینک، روزهای خود را می‌گذراند اما امروزه لنزهای دائمی جایگزین عینک‌های بزرگ شده‌اند و دوربینی و نزدیک‌بینی را تا حد زیادی بهبود می‌دهند.

تفاوت لنز دائمی با لنز تماسی

شاید با خود این‌چنین فکر کرده باشید که لنزهای دائمی با لنزهای تماسی از یک نوع باشند اما این دو نوع لنز با یکدیگر تفاوت دارند. همان‌طور که از اسم لنزهای دائمی پیدا است این نوع از لنزها تحت عمل جراحی در چشم قرار می‌گیرند و تنها با جراحی قابل برداشتن هستند؛ اما لنزهای تماسی این‌چنین نیستند و به‌راحتی قابل برداشته شدن هستند. تفاوت لنزهای دائمی با لنزهای تماسی در معایب و مزیت‌های آنها است که مشخص می‌کند کدام‌یک می‌تواند برای شما متناسب با وضعیتی که دارید مناسب باشد. 

مقایسه عمل لنز داخل چشمی با لیزیک

عمل لنز داخل چشم با لیزیک تفاوت‌های بسیاری دارد؛  یکی از تفاوت‌های بزرگ در بین این دو جراحی در خصوص هزینه آنها است. بی‌شک عمل کاشت لنز هزینه بیشتری را نسبت به عمل لیزیک دارد اما روش مطمئنی به‌منظور رفع عیوب انکساری چشم است. همچنین در عمل لیزیک، امکان بازگشت شماره چشم وجود دارد که این ویژگی در جراحی عمل لنز وجود ندارد. 

هزینه عمل کاشت لنز نسبت به لیزک بیشتر است.
برای عمل کاشت لنز به چه متخصصی باید مراجعه کرد؟

انتخاب پزشک مناسب به‌منظور درمان از مهم‌ترین گام‌های جراحی چشم محسوب می‌شود؛ ازآنجایی‌که چشم مهم‌ترین و حساس‌ترین اندام بدن انسان است، در زمان درمان و جراحی می‌بایست بهترین و معتبرترین پزشک را انتخاب کرد. پزشکانی که می‌توانند در این زمینه خدمات‌دهی و درمان داشته باشند، همانند دکتر مریم روشنی، جراحان فوق‌تخصص چشم هستند که از مهارت و تجربه کافی برخوردار باشند. 

سخن پایانی

عمل کاشت لنز دائمی جز عمل‌های محبوب و به‌روز در دنیا محسوب می‌شود که افراد را از زدن لنزهای تماسی، نگهداری و... راحت می‌کند. لنزهای دائمی انواع مختلفی دارند و کیفیت هر یک از آنها با یکدیگر متفاوت است. اگر می‌خواهید عمل آرتیزان را به‌منظور رفع عیوب انکساری انجام دهید ابتدا یک جلسه معاینه را بگذرانید تا از مناسب بودن برای انجام این عمل اطمینان حاصل کنید. در نهایت فراموش نکنید پزشکی را انتخاب کنید که در این زمینه تخصص و تبحر کافی را داشته باشد. 

ثبت نظر

دیدگاهتان را بنویسید



رضا ملک پورMonday 23 Bahman 1402

با سلام ممنون از توضیحاتتون. بنده حدود 15روز هست عمل ارتیزان انجام دادم. دید من شفاف شده اما خیلی تاره هنوز... خواستم بدونم تا چه مدت این مشکل هست؟ 0

تارا دعاییMonday 16 Bahman 1402

سلام من تازه عمل آرتیزان کردم فردا یه هفته میشه پیش دکتر نادر نصیری پنجه طلا واقعا خوشحالم از انتخاب پزشکم و تشکر میکنم از آقای دکتر

آزاده آریازادهTuesday 10 Bahman 1402

سلام من پانزده سال پیش عمل آرتیزان را پیش دکتر نادر نصیری در کلینیک نگاه انجام دادم شماره چشم راستم 10.5 و چشم چپم 11.5 بود عملا کور بودم و چون عینکم ته استکانی بود از 14 سالگی لنز تماسی میذاشتم و خجالت می‌کشیدم یکی با عینک من را ببینه وقتی از چشمم عکس گرفتن تمام نقاط قرمز بود دکتر گفت چون مدت زیادی از صبح تا شب لنز گذاشتی قرنیه چشمت خیلی نازک است و نباید ۶ ماه لنز بذاری البته بگم کلا به علت گذاشتن لنز تماسی چند بار هم چشمم بد جور عفونت کرد الان از عمل چشمم راضیم هر دو چشمم خوب میبینه تنها ترسم اینه که در سن بالا آب مروارید یا آب سیاه بگیرم

دادفر دادفرTuesday 14 Aazar 1402

سلام در فارابی تهران عمل ارتیزان انجام دادم، که میخوام یه چیزی رو خدمت دوستان عرض کنم خواهشا تو رو جان عزیزانتون فارابی نرید، شده مرکز اموزشی!! عمل رو بنام یه دکتر ثبت میکنن میذن دست این رزیدنتی ها و دانشجویان عمل میکنن یه چشمم رو که فقط 5 نمره ضعیف بود و نشذ با لیزیک عمل کنم، عمل کردن و الان ی ه چشمم دید نداره!! همین ریدنتیعا چشمم رو نابینا کردن میخوام از پکم شکایت کنم لطفا فارابی نرید ازدما گفتن بود

دادفر دادفرSunday 7 Aabaan 1402

سلام چند روزه عمل ارتیزان انجام دادم اما نزدیک رو به هیچ عنوان واضح نمیبینم به نظرتون درست میشه؟ اجسام نزدیک رو تار میبینم

فرهاد روستاییMonday 27 Shahrivar 1402

من چشام ۷نیم هست میخام لنز بکارم که عینک نزنم میشه کجابرم.

لاله شوهانیTuesday 12 Ordibehesht 1402

سلام عمل آرتیزان در دزفول انجام میشه؟

سحر احمدنیاMonday 28 Farvardin 1402

سلام برای عمل آرتیزان کدوم پزشکتون رو معرفی میکنید؟