Document

بازگشت

زمان مطالعه : ۳ دقیقه و ۴۶ ثانیه

عوارض و خطرات جراحی لیزیک چشم

آنچه می‌خوانید :



طبق بررسی‌های انجام شده افراد زیادی هستند که از نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم رنج می‌برند. این افراد به‌ناچار مجبور به استفاده از عینک هستند که به‌منظور حذف عینک به‌صورت روزانه، لازم است که از عمل لیزیک و یا عمل‌های لیزری دیگر کمک بگیرند. اما سؤالی که برای همه بیماران بسیار حائز اهمیت بوده آن است که خطرات و عوارض لیزیک چیست؟ آیا این روش درمانی می‌تواند آسیب‌زا باشد؟ در ادامه به بیان عوارض لیزیک می‌پردازیم تا آگاهی خود را در این زمینه کامل کنید.


عمل لیزیک علاوه بر مزایای بالا، عوارضی نیز دارد.


عمل لیزیک چیست؟ 


عمل لیزیک، که به آن برش قرنیه با کمک لیزر هم گفته می‌شود، از پرطرفدارترین عمل‌های جراحی است که به‌منظور حذف دائمی عینک استفاده می‌شود. در این روش ابتدا یک لایه نازک از سطح قرنیه چشم تراشیده و سپس توسط لیزر به اندازه مورد نظر می‌رسد. از این روش درمانی برای درمان نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگمات استفاده می‌شود که بسیار هم مورد استقبال قرار گرفته است. 


عوارض و خطرات رایج لیزیک چیست؟


جراحی لیزیک همانند دیگر جراحی‌ها دارای عوارض جانبی و شایع است که هر شخص قبل از انجام این روش درمانی می‌بایست با آنها آشنایی داشته باشد. خشکی چشم‌ و همچنین اختلالات در بینایی از شایع‌ترین عوارض جراحی لیزیک است. این عوارض به‌گونه‌ای هستند که بعد از چند هفته یا چند ماه از بین می‌روند اما بعد از عمل ممکن است با بیمار همراه باشد. 


عوارض لیزیک چقدر رایج است؟


امکان ایجاد عوارض لیزیک به پارامترهای مختلفی وابسته است. به طور مثال اگر پزشک از تبحر و تخصص خوبی برخوردار باشد و نوع روش درمانی را به‌درستی انتخاب کرده باشد امکان ایجاد عوارض به‌شدت کاهش پیدا می‌کند. درهرحال افرادی هستند که بعد از عمل لیزیک دچار عوارض می‌شوند که تعداد این افراد بسیار کم است و درصورتی‌که گام‌های درست و اصولی بردارند رایج نیست. 


بیشتر بخوانید: آیا لیزیک در درازمدت باعث ایجاد آب مروارید می‌شود؟


عوامل خطرساز و محدودیت‌های لیزیک چشم


ازآنجایی‌که تمام افراد واجد انجام عمل لیزیک نیستند انجام این عمل درمانی بر روی چشم آنها می‌تواند باعث افزایش خطر شود. افراد دارای عوارض خطرساز شامل قرنیه‌های بیش از حد نازک یا نامنظم، مردمک بزرگ، عیوب انکساری چشم شدید، خشکی چشم، اختلالات خودایمنی دژنراتیو یا فعال، نوسان در بینایی، باردار بودن و سن هستند. افرادی که دارای چنین شرایطی هستند می‌بایست از انجام این عمل خودداری کنند.


افرادی که خشکی چشم دارند واجد شرایط عمل لیزیک نیستند.


بیشتر بخوانید: عوارض عمل لازک


مشکلات و عوارض جانبی لیزیک


جراحی لیزیک علاوه بر خطرات و عوارض شایع دارای مشکلات و عوارض جانبی هم است. عوارض جانبی بعد از لیزیک شامل ناراحتی موقتی و اختلال در بینایی، خشکی چشم، نور خیره‌کننده و هاله بینی و دوربینی، اصلاح کمتر از میزان موردنظر، مشکلات ناشی از فلپ، عفونت، التهاب، کاهش بینایی یا تغییر بینایی و خارش چشم بعد از عمل لیزیک می‌شود. ناراحتی‌های ایجاد شده موقت بوده و طی مدت سه تا شش ماه به‌طور کامل برطرف می‌گردد.


مشکلات مرتبط با عوارض فلپ لیزیک 


مشکلاتی نیز وجود دارد که مرتبط با عوارض فلپ لیزیک است؛ این عوارض  شامل آستیگماتیسم نامنظم، رشد اپیتلیال، کراتیت لایه‌ای رنگی، کراتکتازیا یا کراتوکونوس می‌شود. 


درمان عوارض لیزیک


به‌وجودآمدن عوارض بعد از لیزیک در افراد مختلف، شدت متفاوتی دارد. ازاین‌رو درمان این عوارض برای همه آنها یکسان نیست بلکه پزشک معالج با توجه ‌به شدت خطر و عوارض ایجاد شده تصمیم به درمان می‌گیرد. در برخی از افراد این عوارض با دارو و قطره‌های چشمی از بین می‌رود و برخی دیگر که دارای شدت بالا هستند ممکن است مجبور به انجام عمل لیزری دیگر باشند. 


بیشتر بخوانید: اهمیت ضخامت قرنیه چشم در جراحی لیزیک


چه مراقبت‌هایی باعث کاهش عوارض لیزیک چشم می‌شود؟


روش‌های نام‌برده در ادامه می‌تواند کمک شایانی به کاهش عوارض لیزیک چشم کند:


استفاده از عینک آفتابی


 استفاده از عینک آفتابی به‌خصوص در ماه‌های اول بسیار ضروری است و می‌تواند باعث کاهش عوارض بعد از عمل باشد. اگر در روزهای اول پس از عمل در معرض اشعه ماورای بنفش قرار بگیرید، چشم دچار کدورت قرنیه و در نتیجه تاری و مه‌آلودگی دید می‌شود. از عینک‌های آفتابی متناسب با صورت خود که محافظت صددرصدی در برابر UVA و UVB داشته باشد، استفاده کنید.


خودداری از مالش چشم‌ها


 پزشک معالج بعد از عمل تاکید می‌کند به‌هیچ‌عنوان چشم‌ها را با دست مالش ندهید چرا که این کار می‌تواند سبب بروز عوارض باشد. پس می‌بایست از انجام این کار خودداری کرد. 


استفاده از داروها و قطره‌های تجویز پزشک


 استفاده از داروها و قطره‌های تجویز شده کمک می‌کند که از بروز التهاب و عفونت خودداری کرد. 


استراحت کنید


 استراحت که رکن اساسی کاهش عوارض است کمک می‌کند که دوره بهبودی تسریع پیدا کند. 


آرایش نکنید


 خانم‌ها بعد از عمل لیزیک می‌بایست توجه داشته باشند تا سه هفته از انجام آرایش خودداری کنند چرا که این کار می‌تواند عوارض جدی و برگشت‌ناپذیر را به همراه داشته باشد. 


از ورزش سنگین پرهیز کنید


 ازآنجایی‌که چشم، حساس‌ترین نقطه بدن است بعد از عمل بی شک حساسیت بیشتری پیدا می‌کند به همین خاطر می‌بایست از انجام ورزش‌های سنگین و پربرخورد تا چند ماه بعد از عمل اجتناب کرد. 


بیشتر بخوانید: بهترین فصل برای جراحی لیزیک چشم


سخن پایانی


عمل لیزیک جز عمل‌های درمانی محبوب است که افراد مختلف به‌منظور رهایی از عینک می‌توانند از آن استفاده کنند. در کنار تمام مزیت‌های مثبت خطرات و عوارضی در این عمل وجود دارد که برای بیماران نگران‌کننده است. اگر فرد با عوارض و خطرات لیزیک آشنا باشد بی شک عوارض بعد از عمل لیزیک کاهش پیدا می‌کند و دوره درمان تسریع داده می‌شود. 

مقالات پیشنهادی

1.jpeg
لیزیک یا پی آر کی؟