بازگشت
مقایسه عمل لیزیک و کاشت لنز
آنچه میخوانید :
تاری دید، خستهکننده و استفاده از عینک یا لنز تماسی نیز دست و پاگیر است. به لطف پیشرفتهای جراحی، هیچ کس مجبور نیست این مشکلات را تحمل کند و تا پایان عمر از دید ضعیف رنج ببرد. در طول چند دهه گذشته، روشهای مختلفی برای رفع مشکل عیوب انکساری ایجاد شده است. عیب انکسار اصطلاحی است که برای مشکلات بینایی چشم اعم از نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم بیان میشود. اکنون، شما بهعنوان فردی که از مشکلات بینایی خسته شدهاید، تنها کاری که باید انجام دهید تصمیمگیری است. آیا توانایی انجام جراحیهای رفع عیوب چشم مانند عمل لیزیک را دارید یا ترجیح میدهید از کاشت لنز استفاده کنید؟
مدت زمان عمل و استراحت بعد از جراحی لیزیک و کاشت لنز
جراحی لیزیک، برای هر دو چشمها طی چند دقیقه کوتاه قابل انجام است که طی آن هیچ دردی احساس نمیشود. اما برای کاشت لنز نیاز است حدود چند هفته از درمان چشم اولیه بگذرد، سپس جراحی چشم بعدی انجام شود. در واقع، جراحی و قرار دادن لنز برای هر کدام از چشمها بهصورت جداگانه انجام میشود و نسبت به لیزیک کمی زمان بر است.
مزایا و معایب عمل لیزیک و کاشت لنز
لیزیک، یکی از جراحیهای پرطرفدار چشم است که در یک روز هر دو چشم را درمان میکند و دوره بهبودی آن بسیار سریع و با کمترین ناراحتی طی میشود. در این جراحی، فرم قرنیه تغییر پیدا میکند تا عبور نور از چشم بهدرستی صورت گیرد و روی شبکه متمرکز شود تا فرد دید واضحتر خود را بهدست آورد. در مورد معایب این جراحی باید بگوییم، برای بهبود یافتن چشم بافت قرنیه برداشته میشود. به همینخاطر محدودیتهایی برای حفظ ایمنی و کاهش خطرات احتمالی وجود دارد.
معمولاً افرادی که دارای عیوب انکساری بالایی هستند، کاندید مناسبی برای لیزیک شناخته نمیشوند و لنز تماسی گزینه بهتری برای آنها خواهد بود. کاشت لنز نتیجه نسبتاً پایداری دارد و هیچ خطری حین جراحی فرد را تهدید نمیکند. اما معایب این روش این است که دوره بهبودی آن نسبت به لیزیک بیشتر است و زمان جراحی هر کدام از چشمها با یکدیگر فرق دارد.
هزینه عمل لیزیک و کاشت لنز
یکی دیگر از تفاوتهای بسیار مهم میان جراحی لیزیک و کاشت لنز هزینه است. معمولاً هزینه عمل کاشت لنز داخل چشمی نسبت به لیزیک بیشتر است؛ زیرا وقت و انرژی بیشتری برای آن صرف میشود و عمل تهاجمی تری به حساب میآید و همچنین زمان بیشتری برای انجام جراحی نیاز دارد.
نیاز به عینک برای مطالعه بعد از عمل کاشت لنز یا لیزیک
گاهی اوقات با کاشت لنز داخل چشمی توانایی تمرکز روی اجسام نزدیک از بین میرود و فرد مجبور میشود برای مطالعه عینک تهیه کند. بنابراین اگر مشکل نزدیک بینی دارید، این نکته را برای جراحی و کاشت لنز در نظر بگیرید.
طبق نظر چشم پزشکان:
"جراحی لیزیک و لنز داخل چشمی، هر دو برای رفع مشکلات بینایی طراحی شدهاند. اما هر یک در شرایط خاص انتخاب میشود. مشکلات چشمی به دو دسته عیوب انکساری و بیماری چشم تقسیم می شود که معمولا برای رفع عیوب انکساری و تغییرات قرینه از لیزیک و برای درمان بیماری ها از کاشت لنز استفاده می کنند."
سخن پایانی
پس از اطلاع از هزینه عمل لیزیک و کاشت لنز، برای انتخاب بین این دو روش جراحی باید با پزشک خود مشورت کنید تا او با بررسیهای لازم مشخص کند کاندید مناسبتری برای کدام یک از روشها هستید. پزشک بر اساس شرایط چشمها، میزان دید و شیوه زندگی بهترین تصمیم را برای شما میگیرد. اما بهطور کلی بعد از انجام هر کدام از این روشها وابستگی شما به عینک و لنزهای تماسی کاهش مییابد.