بازگشت
آیا لیزیک میتواند منجر به کوری شود؟
آنچه میخوانید :
امروزه، لیزیک بهعنوان یکی از موفقترین و بهترین روشها برای درمان قطعی عیوب انکساری شناخته میشود. عیوب انکساری مانند دوربینی، نزدیکبینی و آستیگمات را درواقع میتوان نوعی اختلال در بینایی دانست که با جراحیهای لیزری و غیرلیزری درمان و بهطورکامل برطرف میشوند. عمل لیزیک روشی است که با استفاده از دستگاه میکروکراتوم و لیزر برای اصلاح انحنای قرنیه انجام میشود؛ اما آیا جراحی لیزیک عوارض دارد و منجر به کور شدن بیمار میشود؟
آیا احتمال دارد عمل لیزیک منجر به نابینایی شود؟
آمارها نشان میدهند که حدوداً 90 درصد افرادی که تحت درمان لیزیک قرار گرفتهاند، بینایی کامل خود را به دست آوردهاند. بااینحال، همچنان 10 درصد بیماران عوارض جانبی این عمل را تجربه کردهاند. اگرچه نوع بیماری یا عیب انکساری تأثیر زیادی در میزان موفقیت درمان دارد، اما بروز عوارضی مانند ازبینرفتن بینایی در بیماران بسیار نادر است. برای مثال، عمل لیزیک برای درمان آبمروارید به موفقیت بالای آن شهرت دارد؛ اما درمان آستیگمات یکی از دشوارترین عملها است و خطرات بیشتری بههمراه دارد. بنابراین، دقت بیشتری را نیز برای انتخاب پزشک معالج و انجام عمل میطلبد.
طی سالهای گذشته و پیشرفت سریع علم و تکنولوژی، شاهد افزایش موفقیت و کاهش خطرات لیزیک بودهایم. از بین رفتن بینایی بر اثر لیزیک، یکی از اتفاقات نادر است که دلیل اصلی آن را تنها میتوان عدم مراقبت مطلوب پس از جراحی و بروز عفونت دانست. درواقع هرچه عمل حساستر و آسیبهای چشمی در جراحی بیشتر باشد، نیاز بیمار به مراقبتهای پس از عمل و تداوم روند درمان نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین، درصورت رعایت نکات پس از عمل لیزیک میتوان کوری را جزو محالات دانست. در عوض، اغلب شاهد کاهش دید و درد در بیماران هستیم که جزو عوارض شایع و موقتی لیزیک به شمار میآیند.
طبق نظر چشم پزشکان:
" آمارها نشان میدهند که حدوداً 90 درصد افرادی که تحت درمان لیزیک قرار گرفتهاند، بینایی کامل خود را به دست آوردهاند. اگرچه بسته به نوع بیماری یا عیب انکساری تأثیر زیادی در میزان موفقیت درمان دارد، اما بروز عوارضی مانند از بین رفتن بینایی بعد از عمل لیزیک در بیماران بسیار نادر است و می توان گفت لیزیک منجر به کوری افراد نمی شود. "
سخن پایانی
باوجود موفقیت بالا و خطر پایین لیزیک، برخی افراد برای انجام این درمان واجد شرایط نیستند. دقت کنید که سن شما و برخی عوامل مانند حاملگی، خشکی چشم، نوسان در بینایی، شدت بالای عیوب انکساری، بزرگ بودن مردمک چشم، اختلالات خود ایمنی دژنراتیو یا فعال و قرنیههای بیشازحد نازک یا نامنظم میتوانند میزان موفقیت درمان را تحت تأثیر قرار دهند. اغلب عوارض با مراقبت و گاهی جراحی مجدد برطرف میشوند؛ اما بهتر است در مورد انجام درمان بر اساس نظر پزشک متخصص خود تصمیمگیری کنید.