Document

بازگشت

زمان مطالعه : ۲ دقیقه و ۴ ثانیه

آب سیاه در کودکان

آنچه می‌خوانید :



آب‌سیاه یکی از اختلال‌های چشمی است که به‌تدریج با فشار طبیعی مایع درون چشم افزایش پیدا می‌کند. این فشار باعث آسیب به عصب بینایی و در نهایت کاهش بینایی می‌شود. آب سیاهی که در کودکان زیر 3 سال به وجود می‌آید، آب‌سیاه نوزادی یا مادرزادی گفته می‌شود و آب‌سیاه در کودکان بزرگ‌تر به آب‌سیاه کودک معروف است و هرکدام نوع درمان خاصی دارند که در ادامه به میزان شایع بودن این بیماری و علل بروز آب‌سیاه می‌پردازیم.


آب سیاه در کودکان چقدر شایع است؟


خوشبختانه آب‌سیاه در کودکان بسیار نادر است و تعداد کمی از آنها به این بیماری مبتلا می‌شوند. طبق شواهد پیش‌رو، از هر ده‌هزار تولد تنها یک نوزاد به آب‌سیاه دچار می‌شود. از طرفی کودکانی که تحت عمل آب مروارید قرار گرفتند یا کودکانی که دارای بیماری خاص هستند، احتمال ابتلا به این بیماری را دارند. 


طبق نظریه پزشکان و متخصصان این حیطه:


" آز آنجایی که کودکان در ابراز علائم خود ناتوان هستند نیاز است که هر از چند مدتی توسط پزشک، مورد معاینه قرار گیرند تا در صورت داشتن علائم آب‌ سیاه اقدامات لازم در جهت درمان انجام شود. ناگفته نماند که درمان در ابتدای راه بسیار راحت‌تر از درمان در زمان اوج و تشدید بیماری است."


 آب سیاه در نوزادی و کودکی بسیار نادر است.


علل بروز آب‌سیاه در کودکان چیست؟


علل بروز آب‌سیاه در کودکان از جمله سؤال‌های پرتکرار والدین است که در پاسخ، جواب‌های گوناگونی دارد. بروز آب سیاه در کودکان می‌تواند به دلیل وراثت یا وجود بیماری‌های خاص باشد که فرد هیچ دخالتی در پدیدآمدن آن ندارد. طبق بررسی‌های انجام شده توسط متخصصان این حوزه، پیش‌بینی اینکه کدام نوزاد به‌صورت مادرزادی با گلوکوم متولد می‌شود، کار دشواری است.


آیا آب سیاه در کودکان ارثی است؟


اگر بخواهیم ارثی بودن آب‌سیاه در کودکان را مورد بررسی قرار دهیم حدود 10درصد از کودکان را شامل می‌شود. در واقع برخی بیماری‌هایی که باعث بروز آب‌ سیاه می‌شوند، می‌توانند از وراثت نشات بگیرند. وروفیبروماتوزیس و فقدان مادرزادی عنبیه، ارثی هستند و از نیم بیشتر پدر و مادرها به کودکان منتقل می‌شود. تحقیقات مرتبط با بیماری‌های مربوط به ایجاد این بیماری هنوز به طور کامل تکامل نیافته است، ازاین‌رو امید است که در سال‌های آینده اطلاعات مرتبط با این موضوع، بیشتر شود.


سخن پایانی


حفاظت از کودکان خود از جمله مواردی است که همه والدین به دنبال آن هستند. فشار داخل چشم که می‌تواند باعث بروز بیماری‌های آب‌سیاه شود در مراحل رشد و هم چنین بلوغ کودک، تغییر می‌کند؛ به‌همین‌خاطر تاکید می‌شود که کودکان خود را به‌صورت منظم تحت‌نظر پزشک قرار داده تا معاینه‌های لازم انجام شود. درست است که میزان کودکان مبتلا به این بیماری بسیار کم است اما عدم مراقبت و آگاهی می‌تواند باعث آن باشد که آن درصد کم شامل کودک شما شود. در نظر داشته باشید که مصرف غذاهایی از جمله میوه و سبزی‌های غنی از ویتامین E، غذاهای حاوی ویتامین A، غذاهای حاوی ویتامین D و... می‌تواند در سلامت چشم کودکانتان بسیار مؤثر باشد.

مقالات پیشنهادی

1.jpeg
لیزیک یا پی آر کی؟