بازگشت
هر آنچه که لازم است درباره درمان تنبلی چشم در کودکان بدانید
آنچه میخوانید :
تنبلی چشم در کودکان، عارضهای شایع است که در واقع همان کاهش بینایی است. این مشکل در کودکی بروز میکند و ممکن است برخی از کودکان هیچ علامتی نداشته باشند؛ ازاینرو متوجه وجود آن نمیشوند. بههمینخاطر است که از کودکانی که تازه به سن مدرسه رسیدهاند خواسته میشود معاینات لازم را در جهت تکمیل پرونده سلامت، انجام دهند. البته معاینه و بررسیهای قبل از سن مدرسه اهمیت ویژهای دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. آگاه باشید که شناخت زود و بههنگام این عارضه بهمنظور درمان، اهمیت زیادی دارد و به آن تاکید میشود. در ادامه به بررسی روشهای درمانی و اطلاعات مرتبط به آن میپردازیم.
آیا تنبلی چشم در کودکان درمان دارد؟
بسیاری از والدین نگران درمان تنبلی چشم در کودکانشان هستند این عارضه یکی از عیوب انکساری چشم به شمار میآید. آیا تنبلی چشم در کودکمان درمان دارد؛ پاسخ به این سؤال در اغلب موارد بله است، البته درصورتیکه بیماری زود شناخته شود و درمان آن بهدرستی صورت گیرد.
بیشک هرچقدر شدت مشکل بیشتر باشد و درمان دیرتر آغاز شود، طول درمان تنبلی چشم طولانیتر میشود. ازاینرو تاکید میشود که در سن کم، کودکان را مورد ارزیابی و بررسی انجام دهید تا در صورت وجود مشکل، رسیدگیهای لازم صورت گیرد.
معاینه تنبلی چشم کودکان
همانطورکه مشاهدهگر هستیم، کودکان 3-4 ساله نمیتوانند اعلام کنند که در بینایی دچار مشکل هستند و حتی میتوان گفت بهدلیلاینکه تابهحال تجربه دیگری در بینایی نداشتهاند بههیچعنوان متوجه مشکل خود در بینایی نمیشوند. بههمینخاطر نیاز است که مراجعههای پزشکی بهصورت منظم و حداقل سه مرتبه قبل از شروع مدرسه انجام گیرد.
سن 6 سالگی برای درمان تنبلی چشم، دیر است پس لازم است بعد از 3 سالگی معاینههای منظم صورت گیرد؛ معاینه تنبلی چشم کودکان تنها میبایست توسط پزشک متخصص صورت گیرد.
بیشتر بخوانید: عمل لیزیک چشم کودکان تحت چه شرایطی انجام می شود؟
روشهای درمانی پزشکی برای تنبلی چشم کودکان
چشم، حساسترین بخش بدن هر فرد است و برای سلامت دائم میبایست به آن توجه شود؛ کودکان، بیشتر از بزرگسالان دچار حساسیت هستند و باید توجه بیشتری را به آنها اختصاص داد. کودکان دارای تنبلی چشم که در اولین فرصت، متوجه وجود این عارضه میشوند بی شک از راههای درمانی سادهتر برای درمان استفاده میکنند. روشهای درمانی پزشکی برای تنبلی چشم شامل موارد مختلف از جمله عینک درمانی، لنزهای تماسی، قطره چشم، تمرین دادن چشم و عمل جراحی می شود.
اینکه کدام روش درمانی میتواند مناسب باشد کاملاً بستگی به شرایط و شدت بیماری در کودک دارد. بههمینخاطر پزشک معالج بعد از بررسیهای مختلف، تعیین میکند کدام روش تأثیرپذیری بهتری برای کودک خواهد داشت.
اگر تنبلی چشم درمان نشود چه مشکلاتی را به وجود می آورد؟
برخی از افراد، بهدلیل اینکه متوجه این بیماری در کودکان خود نمیشوند روند درمان را آغاز نمیکنند و یا برخی از افراد دیگر درمان این بیماری را بیاهمیت میشمارند. اما نکته مهم این است که عدم درمان تنبلی چشم میتواند عارضههای آسیبپذیر و برگشتناپذیری داشته باشد. هرچقدر در روند درمان تأخیر وجود داشته باشد بیماری شدت بیشتری میگیرد و بهمرورزمان باعث کاهش بینایی میشود؛ حتی میتواند در نهایت باعث ازبینرفتن بینایی بهصورت دائمی باشد.
سخن پایانی
تنبلی چشم، از جمله بیماریهای شایع در کودکان است که برخی از والدین به آن توجه و یا آگاهی لازم را ندارند. بهمنظور درمان سریعتر و بدون عارضه میبایست بعد از 3 سالگی، معاینههای منظم صورت گیرد. در صورت عدم توجه به معاینه ممکن است کودک با عوارضی مانند کاهش بینایی و ازدستدادن بینایی روبرو شود. درصورتیکه کودک دارای این عارضه باشد پزشک در اولین معاینه تشخیص میدهد و راه درمان وی را باتوجهبه شدتی که دارد مشخص میکند. از شما خواهشمندیم که برای سلامت کودکان خود، معاینههای لازم را در جهت بررسی تنبلی چشم انجام دهید.