همه چیز در خصوص عمل لازک و بارداری

عمل لازک به‌منظور رفع عیوب انکساری چشم محسوب می‌شود و فرد را از مشکلاتی از قبیل نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم رها می‌کند. بسیاری از بانوان در مدت‌زمان بارداری اقدام به عمل لازک می‌کنند اما تردید دارند که این کار، درست است یا خیر. سوالات مرتبط با عمل لازک در بارداری از طرف بسیاری از بانوان مطرح می‌شود. منطقی است که یک مادر نگران سلامت خود و فرزندش باشد. اگر شما هم از این دسته افراد هستید توصیه می‌کنیم تا انتهای مقاله را مطالعه کنید تا به‌تمامی پرسش‌های خود دست یابید. 

آیا عمل لازک در زمان بارداری امکان پذیر است؟

طبق بررسی‌های آکادمی چشم‌پزشکی آمریکا، انجام عمل لازک در دوران بارداری توصیه نمی‌شود و می‌تواند منجر به تغییرات نادرست در قرنیه شود. ازآنجایی‌که ضخامت و انحنای قرنیه شما می‌تواند به دلیل تغییرات هورمونی در بارداری افزایش یابد، اصلاح بینایی ممکن است نادرست باشد و یا با موفقیت انجام نشود. 

جراحی لازک در بارداری توصیه نمی‌شود.
در چه شرایطی می‌توان در زمان بارداری عمل لازک انجام داد؟

جراحان لازک توصیه می‌کنند که زنان باردار تا چند ماه پس از زایمان منتظر بمانند تا عمل جراحی خود را با لیزر را انجام دهند. هنگامی که یک زن باردار است، هورمون‌های او تغییر می‌کند و این تغییرات می‌تواند نتیجه جراحی لازک را ناموفق کند.

به‌طورکلی به‌محض اینکه بینایی شما تثبیت شد و به نسخه قبل از بارداری بازگشت می‌توان عمل لازک را انجام داد اما بهتر است در این دوره عملی انجام نشود. 

گرگوری پارکورست، پزشک چشم‌پزشک متخصص می‌گوید:

" بیشتر چشم‌پزشکان اصلاح دید با لیزر را قبل از بارداری یا صبر کردن تا پس از زایمان را توصیه می‌کنند."

زایمان طبیعی و عمل لازک

فوق‌تخصص قرنیه درباره زایمان طبیعی و عمل لازک این چنین گفته است که همه بانوان می‌توانند بعد از جراحی عیوب انکساری چشم، زایمان طبیعی داشته باشند. این که برخی از افراد می‌گویند خانم‌ها بعد از عمل لازک قادر به انجام زایمان طبیعی نیستند تنها یک شایعه و اطلاعات نادرست است. 

به منظور داشتن عملی موفقیت‌آمیز بهتر است هر فرد باتوجه‌به شرایط مخصوص خود، تحت مراقبت یک پزشک متخصص باشد. 

تأثیر داروهای بعد از عمل لازک بر خانم‌های باردار 

داروهای بعد از عمل لازک ممکن است باعث کم آبی بدن و عدم تعادل، گرفتگی عضلات، ضعف، خستگی غیرعادی، گیجی، سرگیجه شدید، غش، خواب‌آلودگی، تشنگی غیرمعمول دهان، تهوع، استفراغ، ضربان قلب سریع و نامنظم شود.

ازاین‌رو اگر این عوارض جانبی را در حد زیاد تجربه کردید فوراً به پزشک معالج مراجعه کنید. در حد نرمال و کم، به‌وجودآمدن این عوارض امر طبیعی است اما تشدید آن ممکن است خطرناک باشد.

عمل لازک چشم در دوران شیردهی

تغییرات موقتی که در دوران بارداری و شیردهی در چشم‌ها ایجاد می‌شود می‌تواند نتایج جراحی لازک را تحت‌تأثیر قرار دهد. برای اطمینان از دقیق‌ترین و بهترین نتایج، عمل لازک در طول بارداری و حداقل 3 ماه پس شیردهی توصیه نمی‌شود.

در صورتی که فرد در شرایطی قرار داشته باشد که می‌بایست حتما جراحی خود را در دوران شیردهی انجام دهد بهتر است تحت نظر یک پزشک معالج باشد تا در صورت تشخیص پزشک بر اساس نوع بدن فرد، تصمیم گیرد. 

عمل لازک پس از بارداری دارای شرایط خاصی است.


چه زمانی برای عمل لازک چشم بعد از زایمان مناسب است؟

به‌طورکلی عمل لازک نسبت به عمل لیزیک در دوران شیردهی بسیار کم‌خطرتر است. به علت تغییر هورمون‌ها در زمان بارداری و شیردهی بهتر است جراحی عیوب انکساری صورت نگیرد. توصیه اغلب پزشکان آن است که بعد از گذشت حداقل 3 الی 4 ماه پس از زایمان اقدام به انجام عمل کرد.

سخن پایانی

عمل لازک جز عمل‌های موفق و پربهره است که افراد در موقعیت‌های مختلف از این روش به‌منظور بهبود شرایط بینایی خود استفاده می‌کنند. زنان باردار بهتر است از انجام این عمل در دوران بارداری پرهیز کنند چرا که هورمون‌های آنها در حال تغییر است و ثبات ندارد و در نهایت نتیجه موردنظر را پدید نمی‌آورد. به‌طورکلی بهتر است 3-4 ماه پس از زایمان، عمل لازک را انجام داد. بااین‌حال زمان عمل بسیار وابسته به شرایط جسمی فرد است و بهتر است که پزشک فوق‌تخصص بعد از بررسی و معاینه زمان عمل را مشخص کند.