Document

بازگشت

زمان مطالعه : ۶ دقیقه و ۱ ثانیه

هر آنچه باید در خصوص میگرن چشمی بدانید.

آنچه می‌خوانید :



امروزه بروز میگرن در افراد مختلف شیوع پیدا کرده است که یکی از آنها میگرن چشمی یا کلاسیک نام دارد. میگرن چشم، علائم و علل خاص خود را دارد که قصد داریم در این مقاله به‌طور کامل به آن بپردازیم. افزایش اطلاعات در این زمینه می‌تواند سلامت شما را تضمین کند پس در ادامه مقاله با ما باید.


میگرن چشمی یا چشم چیست؟


میگرن چشمی، اصطلاحی است که به معنای سردرد همراه با تغییرات در بینایی شناخته می‌شود؛ این نوع میگرن می‌تواند بدون سردرد باشد اما مشکلات بینایی را ایجاد کند که گاهی اوقات تنها به مدت چند ساعت ماندگاری دارد. این نوع میگرن می‌تواند دردناک و اذیت‌کننده باشد اما راه کارهایی وجود دارد که بتوان از ایجاد آن جلوگیری و یا با روش‌های مختلف این درد را درمان کرد.


میگرن چشمی، باعث سردرد می‌شود.


ناگفته نماند که بسیاری از افراد میگرن چشم و میگرن شبکیه را یکی می‌دانند درصورتی‌که این دو با یکدیگر تفاوت‌هایی دارد.


علائم میگرن چشمی چیست؟ 


هر بیماری دارای علائمی خاص است که شناسایی آن‌ها می‌تواند راه درمان شما را کوتاه‌تر کند. علائمی که میگرن چشمی در افراد ایجاد می‌کند کاملاً متفاوت است اما می‌تواند شامل موارد زیر باشد:



  • اختلال در مهارت‌های حرکتی 

  • لکنت زبان 

  • تهوع و استفراغ 

  • حساسیت به نور و صدا 

  • بی حس شدن یک طرف بدن 

  • سوزن‌سوزن شدن یک طرف بدن 

  • دوبینی 

  • کاهش وسعت میدان دید

  • مشاهده نورهای درخشان یا نقاط کور 


به گفته پزشکان و تحقیق‌های انجام شده:
"میگرن چشمی یا میگرن شبکیه‌ای، در هر فرد می‌تواند علائم متفاوت داشته باشد. از طرفی به‌دلیل اینکه میگرن چشم کمی خطرناک است و گاهی آسیب جدی وارد می‌کند بهتر است در صورت دیدن علائم کم هم به پزشک به‌منظور معاینه و بررسی مراجعه کرد."


علت بروز میگرن چشمی چیست؟


علت اصلی بروز میگرن چشم به‌طور دقیق توسط محققان شناسایی نشده است اما طبق بررسی‌های انجام شده بیشترین احتمال در خصوص اسپاسم عروق شبکیه و تغییرات در کلیه سلول‌های عصب‌های این عضو از چشم است. 


علت دقیق میگرن چشم هنوز شناسایی نشده است!


پیشگیری از میگرن چشمی


میگرن‌های چشمی به‌گونه‌ای هستند که بعد از یک الی دو ساعت برطرف می‌شوند؛ اگر در زمان بروز این نوع میگرن در حال انجام کارهای حساس از جمله رانندگی، کار با دستگاه و... هستید می‌بایست تا زمان بازگشت بینایی، استراحت کنید. 
اگر تغییرات بینایی به همراه سردرد به وجود آید لازم است که به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک معالج باتوجه‌به وضعیتی که دارید یک روش درمانی مناسب را انتخاب و توصیه‌های لازم را در جهت پیشگیری ارائه می‌دهد. 
توصیه می‌شود در جهت پیشگیری، لیستی از غذاهای مصرف شده و فعالیت‌های قبل میگرن را یادداشت کنید تا عامل شروع‌کننده احتمالی را شناسایی کنید.
 طبق بررسی‌های انجام شده تغذیه مناسب و سالم، خواب کافی، اجتناب از استرس و قرارگرفتن در محیطی آرام، استفاده از ماساژ و یوگا می‌تواند در پیشگیری از این نوع میگرن بسیار مناسب باشد.


چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به میگرن چشمی هستند؟


پیش‌بینی اینکه چه شخصی می‌تواند در معرض ابتلا به میگرن باشد کار راحتی نیست اما عواملی وجود دارد که می‌تواند فرد را آسیب‌پذیرتر کند. این عوامل و پارامترها شامل ژنتیک، جنسیت، سطح استرس و سیگارکشیدن می‌شود. 
بی شک ژنتیک و جنسیت توسط خود فرد مشخص نمی‌شود پس می‌بایست پارامترهای دیگر از جمله سطح استرس و سیگار نکشیدن را مدنظر قرار دارد. چرا که این موارد توسط خود شخص، مدیریت می‌شوند پس می‌بایست به آنها توجه ویژه‌ای داشت. 


از مهم‌ترین پارامترهای سردرد میگرن چشمی وراثت است.
عوارض میگرن چشمی


همان‌طور که می‌دانید هر بیماری عوارضی را با خود به دنبال دارد که می‌تواند به فرد آسیب‌های زیادی را وارد کند. میگرن چشمی از این قضیه مستثنی نیست و دارای عوارضی است که شناخت آنها ضرری ندارد. 
ازآنجایی‌که در این بیماری کاهش جریان خون وجود دارد پس می‌تواند باعث آسیب به لایه‌نازک پشت چشم و عروق خونی چشم شود. زمانی که این اتفاق به‌صورت مستمر و بلندمدت رخ دهد در نهایت باعث کوری یا ضعف بینایی شدید می‌شود. 
آشنا بودن به عارضه این بیماری، سبب می‌شود که نسبت به درمان، کوتاهی نکنید و نکات گفته شده را جدی بگیرید.


تفاوت هاله میگرن با میگرن چشمی


در برخی از مواقع هاله میگرن با میگرن چشمی دارای شباهت‌هایی هستند چرا که علائم و اختلال‌های بینایی در آنها مشترک است. هاله‌ها می‌توانند علائم دیگری از جمله بی‌حسی را قبل یا همراه میگرن داشته باشند. 
از طرفی هاله‌ها روی هر دو چشم تأثیر می‌گذارند درصورتی‌که میگرن چشمی اغلب بر روی یک‌چشم دیده می‌شود؛ همچنین در زمان ابتلا به هاله می‌توانید علائمی همچون چشمک زدن از نور، الگوهای زیگزاگی، نقاط کور و نقاط یا ستاره‌های درخشان غیرواقعی را داشته باشید. 


نشانه‌های اولیه میگرن چشمی


آیا شما هم قبول دارید که وقتی با نشانه‌های اولیه یک بیماری آشنا باشید می‌توانید در لحظات اول بروز، آن را شناسایی کنید؟ ازاین‌رو، تصمیم گرفتیم نشانه‌های اولیه میگرن چشمی را به شما شرح دهیم تا در صورت ملاحظه آنها سریعاً به پزشک مراجعه کنید. 
اگر دارای میگرن هستید و علائمی همچون مشاهده نورهای زیگزاگی و رنگی داشتید و یا اشکال ستاره‌مانند را مشاهده کردید که وجود واقعی ندارند می‌تواند علائم اولیه این بیماری باشد.
لازم است بدانید که این تغییرات اولیه بین 10 تا 60 دقیقه رخ می‌دهد و گاهی همراه با درد و گاه بدون درد است؛ در این مواقع فوراً به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید داروهای تجویز شده را مصرف کنید.


مشاهده نورهای رنگی و زیگزاگی از علائم اولیه میگرن چشمی است.
تشخیص میگرن چشمی به چه صورت است؟


ازآنجایی‌که اغلب حملات در مدت‌زمان کوتاه رخ می‌دهند نیاز است که برای پزشک به‎طور کامل علائم خود را شرح دهید. به‌منظور رد بیماری‌های جدی‌تر چشمی مانند سکته مغزی و... توصیه می‌شود آزمایشاتی را انجام دهید و به متخصص چشم نشان دهید. 
اگر حین درگیری با میگرن چشمی به پزشک عمومی مراجعه کنید وی می‌تواند با استفاده از ابزاری به نام افتالموسکوپ، کاهش جریان خون در چشم را مشاهده کند و میگرن شبکیه‌ای را به‌طور دقیق تشخیص دهد. 
برای کمک به تشخیص پزشک لازم است که علائم خود را به‌طور دقیق بازگو کنید تا پزشک معالج بتواند باتوجه‌به گفته‌های شما، بیماری را تشخیص و سپس درمان کند. 


درمان میگرن چشمی


درمان میگرن چشمی در افراد باتوجه‌به میزان شدت آن می‌تواند متفاوت باشد؛ معمولاً افرادی که به‌طور خفیف دارای این بیماری هستند می‌توانند با داروهای غیرتجویزی از جمله استامینوفن یا ناپروکسن از میزان شدت درد کم کنند اما افرادی که به‌طور شدید به میگرن چشمی دچار می‌شوند می‌بایست از داروهای تجویزی استفاده کنند. 
پزشک ممکن است داروهایی قبیل آسپرین برای کاهش درد و اضطراب، مسدودکننده بتا، مسدودکننده کانال کلسیم، داروی ضدافسردگی یا ضد صرع را تجویز کند. 
ناگفته نماند که استفاده از برخی دستگاه‌ها می‌تواند جز راه‌های درمانی محسوب شود که به‌صورت سربند بر روی سر قرار می‌گیرند و شما می‌بایست روزانه به مدت 20 دقیقه از آن استفاده کنید. این سربندها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که تکانه‌های الکتریکی را به پوست پیشانی وارد می‌کنند؛ در نهایت عصب‌های مرتبط با دردهای میگرنی، تحریک می‌شوند. 
با اینکه این راه‌های درمانی وجود دارد اما هنوز تحقیقات در خصوص درمان میگرن شبکیه‌ای تکامل نیافته است. 


درمان میگرن چشمی با دارو


درمان میگرن با دارو یکی از شایع‌ترین راهکارهای درمان است که شامل دودسته می‌شود؛ برخی از افراد با داروهای غیرتجویزی و برخی دیگر با داروهای تجویزی به نتیجه می‌رسند. افرادی که در سطح خفیف قرار دارند، می‌توانند با مصرف داروهای غیرتجویزی، نتیجه موردنظر و سلامت خود را به دست آورند. اما افرادی که به‌صورت شدید به میگرن چشمی مبتلا می‌شوند لازم است حتماً به پزشک مراجعه و به‌هیچ‌عنوان مصرف خودسرانه دارو نداشته باشند.
  
میگرن چشمی در سنین مختلف رخ می‌دهد.


در چه شرایطی برای درمان میگرن چشمی باید به پزشک مراجعه کرد؟


زمان مراجعه به پزشک در درمان و جلوگیری از خطر، اهمیت زیادی دارد و به همین خاطر است که به آن تاکید می‌شود. زمانی که احساس می‌کنید این درد به‌صورت ناگهانی به شما حمله و یا بینایی شما را ضعیف‌تر می‌کند لازم است که فوراً به پزشک مراجعه کنید. 
برخی از افراد با سهل‌انگاری که در مراجعه به پزشک دارند بینایی خود را به‌صورت آنی از است می‌دهند و یا با آسیب‌های برگشت‌ناپذیر روبرو می‌شوند. 


سخن پایانی


میگرن‌ها انواع مختلفی دارند که یکی از آنها میگرن چشمی نام دارد؛ این نوع میگرن در هر فردی ممکن است بروز کند. عواملی از جمله ژنتیک، جنسیت، استرس و سیگار در بروز این بیماری دخیل است. راه‌های درمان آن تابه‌حال دارو و استفاده از دستگاهی خاص مشخص شده که برای هر شخص باتوجه‌به موقعیتی که دارد متفاوت تجویز می‌شود. اگر شما هم دارای علائمی از جمله سردرد، حالت تهوع و استفراغ، از دست‌دادن اشتها، احساس گرمای بسیار، رنگ‌پریده شدن پوست، پوست سر حساس، تب به‌صورت نادر، سرگیجه و تاری دید هستید در اولین موقعیت به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید. امیدواریم با این مقاله به‌سلامت شما که مهم‌ترین اتفاق در زندگی است کمک کرده و شما را با میگرن شبکیه‌‌ای آشنا کرده باشیم.

مقالات پیشنهادی

1.jpeg
لیزیک یا پی آر کی؟